Heb je genoten van je bezoek aan de Rozema-website? Laat een berichtje achter dat anderen ook kunnen lezen.

Het invullen van je e-mailadres is verplicht (dan kunnen we je eventueel benaderen), maar wees gerust: het wordt niet gepubliceerd. 

Voeg een bericht toe
 


Ak Kleijwegt Rozema: In Memoriam Aukje Gortworst-Rozema

Lieve Familie,

Hierbij wil ik mijn dank uitspreken voor het mooie In Memoriam van Aukje Gortworst. Ik was bij de begrafenis, maar nu kon ik nog nabeschouwen via de site. Bij deze.


dinsdag 27 februari 2018
Jelte Rozema: Familiegraf geruimd, zerk gered

Beste Jelte en Martin,

Wat een mooi stuk "Familiegraf geruimd, zerk gered". Het was een gedenkwaardige dag, het wegnemen van de grafstenen van onze grootouders, Jelte Rozema en Aukje Haven, en van Meintje Rep-Rozema, jullie moeder van de Algemene Begraafplaats in Zaandam. Martin was al vroeg aanwezig en nam foto's. Wieger had versterking gevraagd van zoon Chris en diens drie zonen. Het was inderdaad een flinke sjouwklus.

In het stuk op de website wordt door jullie stilgestaan bij de begrafenis van Jelte Rozema in de tweede wereld oorlog, waarbij Oom Tinus, de vader van Jelte en Martin, een dankwoord sprak. En bij de begrafenis van Tante Meintje in 1955, en later onze grootmoeder Aukje Haven.

Nu ligt de grafsteen in onze tuin in Midderbeemster, de herinnering aan onze dierbare grootouders en ouders blijft zo bewaard.

vriendelijke groet,

Jelte Rozema


maandag 16 januari 2017
Jelte Rep: Re: Link?

Beste Jelle,

Hartelijk dank voor je complimenten over mijn website en wat leuk om een ver familielid te ontmoeten, want dat ben je volgens jouw schrijven.
Mijn speurtocht naar het verleden van mijn Rozema's strandde in de rimboe rond de Valom.
Ik ben dus zeer benieuwd naar de link tussen onze families, Jildert Rompts Rosema en hoe ik vanaf Roelof Lieuwe Rozema bij hem terecht kom.
Graag hoor ik meer van jou!

Vriendelijke groet,
Jelte Rep


woensdag 30 november 2016
Jelle Roelof Rozema: Link?

Beste Jelte,

Mijn complimenten voor deze mooie site over de familie Rozema.
Erg leuk om over jullie tak van de familie te lezen.
Ik ben enige tijd geleden ook een onderzoek gestart naar mijn voorvaderen vroeg me af of er misschien een link was. Ik kwam er achter dat wij beiden directe afstammelingen zijn van een zekere Jildert Rompts Rosema (~1549-1626). Mijn betovergrootvader is in 1914 uit Leens, Groningen verhuist (mobilisatie WO1)  naar Katwijk, alwaar onze familietak door is gegroeid.

De Rozema's zijn ondertussen al wereldwijd te vinden, maar blijkbaar hebben we allemaal de zelfde stamvader!

Met vriendelijke groet,

Jelle Roelof Rozema
Katwijk aan zee


woensdag 30 november 2016
Martin Rep: Re: Wim Kleijwegt filmt in jaren zeventig

Wat ontroerend om daar, 39 jaar na haar overlijden, opoe Rozema uit de deur te zien stappen. Zo herkenbaar: hoe ze liep, hoe ze lachte… je hoort haar bijna praten. En oom Auke en tante Gees - heel oud, dachten we toen, maar in werkelijkheid net halverwege de vijftig. Onvergetelijke beelden.

Martin Rep


maandag 21 november 2016
 
Powered by Phoca Guestbook